Landmand kom af med ryg- skulder og albue problemer

Forside / Blog / Dette indlæg

69-årig landmand og entreprenør Christian Snebæk fra Øster Bjerregrav ved Randers har i mange år haft værkende skuldre og albuer. ” Specielt om vinteren, når det var koldt, var det værst. Jeg kunne for eksempel ikke gå med et ur, hvor remmen var af metal, for så gjorde det ekstra ømt, og om natten sov mine fingre. Jeg har gået til fysioterapeut i lang tid, men det hjalp ikke rigtig. Mine led problemer kom igen, og især blev det helt galt med den ene albue, hvor ikke engang klassiske metoder hjalp” fortæller Christian Snebæk og fortsætter. ” Jeg havde også en pokkers øm ryg, og gik jævnligt til massage. Efter sommerferien i 2020 kom jeg på Hornbæk rygcenter, hvor de konstaterede at der er slitage i lænden, 3-4-5 lændehvirvel er slidte.”

Har aldrig troet på kosttilskud

”Det eneste jeg fik besked på, var at tage klassisk behandling, men det har jeg aldrig været tilhænger af” smiler Christian og hans kone Jytte bryder ind og fortæller, ” Christian har aldrig troet på hverken vitaminpiller eller andre former for kosttilskud, men ment at det var det rene fup” griner Jytte og fortæller videre” det sidste halve år, efter han i december begyndte at tage kosttilskud fra Sundhedsshoppen, så er det tydelig at se, at han ikke længere har ømt i ryggen. Tidligere, når han kom hjem fra arbejde og gik over gårdspladsen, gik han som en gammel mand og jeg kunne se, hvor dårligt han havde. I dag går han oprejst og uden at have øm” indskyder Jytte.

Artikel i Landbrug Nord

Det, der gjorde forskellen for Christian, var en artikel i Landbrug Nord, om en kvindelig landmand, Karin Klysner som havde haft problemer med hendes skulder, når hun skulle malke. Men – efter hun var begyndt at spise kosttilskud fra Sundhedsshoppen, havde hun ikke værke i skulderne længere.

”Da jeg læste den artikel, tænkte jeg, det var pokkers, men det var jo en kvinde. Jeg søgte på Sundhedsshoppens hjemmeside, og der faldt jeg over en video, hvor Vagn Jensen, fra Hammel Maskinstation, på en video fortalte om, hvordan han er kommet af med hans skulder og albue problemer. Da jeg kender ham, tænkte jeg, at det ville han alligevel ikke fortælle, hvis det ikke var sandt, så jeg ringede straks til Kirsten Bak Hansen, som har Sundhedsshoppen, og 2 dage efter startede jeg op med 4 forskellige produkter, som hun havde anbefalet mig, og jeg fulgte hendes plan” fortæller Christian.

Krampe og værke i albuen forsvandt

” Tidligere havde jeg ofte kramper i mine muskler om natten, men allerede få dage efter jeg var begyndt at spise produkterne, forsvandt kramperne, og dem har jeg ikke haft siden. Der gik længere tid med min albue og skulder, og da det efter godt 1 måned var forsvundet i den venstre skulder og albue, begyndte det at gøre ømt i den højre albue, hvor jeg fik tennisalbue. Jeg ringede til Kirsten og fik en snak med hende, og hun foreslog at jeg i 1-2 uger skulle tage dobbelt portion af 2 af produkterne. Det hjalp – efter ca. 1 uge havde jeg ikke længere ømt i albuen, og problemerne er væk” fortsætter Christian, der dog har været meget uheldig, idet han d. 15. april i år faldt ned i et hul, og brækkede den ene skulder.

Føler sig i bedre form end mange yngre

Christian var så uheldig at der gik 6 uger inden lægerne fandt ud af, at skulderen var brækket og et ledbånd revet over ”Lægen sagde til mig, at de ikke ville have opereret mig pga. min alder, men fordi jeg er i så god form, gjorde de det, og det gik heldigvis godt. Jeg tror på, at både min form samt, at bruddet er vokset så hurtig sammen, skyldes, at jeg tager kosttilskuddene fra Sundhedsshoppen – og det siger jeg, selvom jeg aldrig tidligere har troet på sådan nogle produkter” griner Christian, og fortsætter ” Jeg kan jo også se, at jeg har meget lettere ved at hoppe ud og ind af traktoren end dem jeg arbejder sammen med, selvom de er 10 år yngre end jeg er. Og har vi gravet en rende til rør på 1,50 meter, så skal de andre have en stige for at komme op af hullet. Jeg kan stadigvæk, trods de 69 år, svinge mig op af hullet, hvis jeg bare har en skovl at støtte mig til.” fortæller Christian.

”Og ikke nok med det – sidst jeg var til tandlæge, var tandlægen fuldstændig imponeret over mit flotte tandkød. Tidligere har jeg nemlig haft problemer med tandkødet, ligesom jeg har haft en negl som har været deform og smuldret. Den er nu også blevet normal, og forleden dag konstaterede Jytte, at der var begyndt at komme lidt flere hår på hovedet af mig – så der er sket rigtig mange positive ting med mit helbred, men det gør heller ikke noget, for jeg vil gerne blive ved at arbejde i mange, mange år endnu” slutter Christian.

Landmand siden 1975

Christian købte gården med griseproduktion i 1975 i Øster Bjerregrav på tvangsauktion. Christian og hans kone Jytte kunne dog ikke leve af grisene, og derfor begyndte Christian at arbejde på Søften Maskinstation ved siden af hans landbrug. Det endte med, at han i 1991 overtog Søften Maskinstation og til tider havde Christian 28 ansatte, men det mest normale har været omkring de 15 personer. I 2005 fandt han en kompagnon og de drev Søften Maskinstation indtil 2012, hvor Christian solgte sin andel da han blev 60 år.

Men Christian kunne jo ikke stilles ved udelukkende hans landbrug, hvor det meste af jorden er lejet ud og grisene for længst sat ud. Derfor begyndte han kort tid efter som entreprenør, hvor han er sig selv, og samarbejder med 2-3 andre, og det trives han rigtig godt med, og vil som tidligere nævnt, gerne blive ved mange år endnu.

Jyttes Knæproblemer

Det er ikke kun Christian, som har haft god gavn af kosttilskuddene fra Sundhedsshoppen. Jytte faldt og brækkede hoften, og pga. det begyndte hun at belaste det andet knæ, med den konsekvens at det hævede og gjorde ømt. Jytte fik nogle af de samme produkter som Christian, og efter kort tid, holdt det op med at værke, så i dag tager hun kun 1 produkt, for at vedligeholde kroppen, mens Christian tager 4 forskellige produkter dagligt, indtil hans brækkede skulder er helt på toppen.