Yumi konceptet: Styrker immunsystemet og får kroppen til at bekæmpe ubalancer i kroppen, renser ud og fjerner affaldsstoffer, får mave-tarm systemet til at fungere, virker på ømme og stive led, samt sikrer os mod skavanker langt hen af vejen – en god forsikring!
Pulz konceptet: VIGTIGHEDEN AF ET SUNDT HJERTE. Produktet er til dem, der vil sikre et normalt kolesteroltal, sikre et sundt kredsløb og at vores celler får den nødvendige næring og ilt tilført via blodbanen.
Gelen Pulz indeholder stoffet pycnogenol, som er et udtræk af bark fra franske fyrretræer. Pycnogenol kan have fordele for hjerte og arteries sundhed. Det ser ser ud til at forbedre kredsløbet og blodgennemstrømningen i benene.
Pycnogenol er også den ingrediens, som den tidligere radio læge, Carsten Vagn-Hansen anbefaler til forhøjet kolesterol også kaldet hyperkolesterolæmi.
Produktet Pulz indeholder:
Kolesterol er et vigtigt, naturligt fedtstof, som er i alle kroppens celler. I fagsprog hedder det dyslipidæmi. Det er et livsvigtigt fedtstof, der findes overalt i din krop og i samtlige cellemembraner. Vi danner selv cholesterol i leveren samtidig med, at vi også får kolesterol gennem kosten.
Hvis du indtager meget kolesterol gennem kosten eksempelvis fra æg, producerer kroppen bare mindre kolesterol i leveren, så der igen er balance.
Det samlede mål for kolesterol som måles i blodet, består af 3 forskellige typer fedtstoffer.
Det er HDL (high density kolesterol) og LDL (low density kolesterol) samt det 3. fedtstof triglycerider, som egentlig er det vigtigste at holde øje med. Dog er det oftest LDL som kaldes det dårlige kolesterol og HDL det gode kolesterol, og man glemmer fuldstændig triglyceriderne.
Det er blandt andet fordi man ikke har et medikament som kan få mængden af triglyceriderne ned. Det kan den enkelte person alene gøre ved hjælp af livsstilsændring.
Årsagen til, at kolesterol er så uhyre vigtig, er blandt andet fordi 70 procent af hjernen består af kolesterol som beskytter nervesystemet samtidig med, at det er med i dannelsen af hormoner.
For at få det korrekte billede af indholdet i blodet, er det vigtig, at det måles fastende, hvilket i dag ikke sker i praksis. Har du lige spist en ostemad og drukket en kop kaffe, og får målt indholdet, vil det naturligt være højere end hvis du har været fastende i 10-12 timer, hvilket vil give et mere retvisende resultat.
Der er også forskel på, om tallet bliver målt mens man sidder, står eller ligger, og om man er i psykisk balance. Ved nedsat nyrefunktion, stort vægttab eller andre skavanker vil indholdet i blodet ligge højere end ellers.
De normale grænseværdier fra Sundhed.dk fra 21.10.2021 er følgende:
18-29 år: 2,9 – 6,1 mmol / L
30-49 år: 3,3 – 6,9 mmol / L
> 50 år: 3,9 – 7,8 mmol / L
På trods af disse normale grænseværdier er der mange som bliver ordineret præparater der sænker tallet, når det samlede kolesterol er > 5 mmol / l
På Sundhed.dk står, at der tilstræbes nedenstående niveauer ved behandling:
Sund og raske mennesker: < 5/mmol/L
LDL skal desuden være < 2,5mmol/L ved kredsløbsproblemer, insulin infarkt og i nogle tilfælde vil man gerne have et lavt kolesterol helt ned på < 1,8 mml/L.
Disse tal er skræmmende, når man samtidig rent forskningsmæssigt har konstateret, at specielt de kvinder der har et kolesteroltal på 8 lever længst.
Værdien for norrmal kolesterol i Region Hovedstaden var tidligere mellem 4-7,9mml/ l, men blev i 2016 sænket til 5 mml/l, hvilket er Lægemiddelstyrelsens udstukne retningslinjer – uden hensyn til personens øvrige helbredstilstand.
Der ligger ikke nogen evidens (forskning) bag, at tallet lige netop skal ligge under 5 mml/l – det er blot et tal som er sat ud fra et skøn, og ikke ud fra videnskab.
Efter de nye værdier har undersøgelser vist, at 78% af alle mænd og 82% af alle kvinder har et forhøjet kolesteroltal, og ifølge lægemiddelstyrelsen skal have piller for det.
På grund af at kolesterolpræparater ofte gives forebyggende, er forbruget af statiner mere end tidoblet på 10 år, og det har vist sig, at 60 % af kvinder i alderen 50-60 år får ordineret statiner, selvom de ikke fejler noget som helst.
Et studie som er blevet publiceret i det officielle fagblad, The Lancet, viser at gevinsten ved behandling med simvastatin kun er 1,5 % hos mennesker, som har hjerte-kar problemer.
For raske personer med et højt kolesteroltal i blodet er effekten nede på 0,4%, og har man et gennemsnitligt totalt kolesterol på 5,6, så vil sandsynligheden med behandling af statiner kun være forbedret med 0,1% i forhold til at undgå et slagtilfælde eller få kredsproblemer.
Et studie fra 2017 fra Forskningsenheden for Klinisk Farmakologi ved SDU konkluderer, at behandling med kolesterolsænkende piller kun udsætter døden med 10 dage. Statinerne giver mange alvorlige bivirkninger, som vil blive omtalt senere.
Fedtstoffet er først skadeligt, hvis det bliver oxideret (harsk). Det kan du let undgå ved at spise mange antioxidanter blandt andet gennem bær, frugt, tilskud af C vitamin, selen, vitamin E, Q 10 og A vitamin, pycnogenol (ekstrakt fra fyrretræsbark) samt resveratrol (ekstrakt fra japansk pileurt der findes i produktet pulz.
Et for højt tal, er ofte et tegn på, at der er andre ting i kroppen, der er i ubalance. Derfor skal ubalancen bekæmpes, og ikke et for højt kolesteroltal.
Tilbage i 1976 opfandt man det, man kalder lipidhypotesen. Det er en teori og et postulat, som går på, at spiser du fedt, stiger et normalt tal og med et forhøjet tal er der risiko for hjerte-kar-problemer.
Det var derfor fedtforskrækkelsen kom op gennem 1980’erne og 1990’erne. Anbefalingen var også at man kun måtte spise 1-2 æg om ugen. I dag må man gerne spise 2- 4 æg om dagen. Det var også dengang vi så, hvordan kokke skyllede fars under den varme vandhane, for at få fedtet skyllet væk.
Får du kolesterolfattig kost, så producerer du bare det mere i din lever, så din krop får det den har brug for. En sund krop regulerer selv mængden.
Hvis tallet er forhøjet, er det ikke kolesterol som udgør en risiko, men det er et symptom på, at der er andre ting som er i ubalance.
Forhøjelsen kan skyldes mange forhold:
Som tidligere læge Carsten Vagn Hansen skriver, så var det først da man opfandt margarine, sukker og tobak, at alle kredsløbsproblemer opstod.
Det betyder, at en kost, der indeholder meget sukker, margarine og alkohol er en væsentlig faktor for ens kolesterolværdier. I Danmark har vi verdensrekord i at spise mest slik og chokolade. Med hensyn til alkohol har vi I Danmark også en rekord, idet unge mennesker drikker mest i hele Europa
Tidligere, hvor man stegte i margarine, som indeholdt transfedtsyrer, var dette skadeligt og kunne øge kolesterol LDL. I dag er processen ændret, så der ikke dannes transfedtsyrer under produktion af eksempelvis margarine eller olier.
Det bedste er at stege sin mad i enten smør, kokosfedt eller olivenolie. Samtidig med anbefales det at tage omega 3 fra plankton, idet omega 3-fedtsyrer nedsætter indholdet af triglyceriderne i blodet.
Hvis der er andre ubalancer i kroppen, øges kolesterol værdier, og specielt LDL, der er det lipid (fedtstof), der skal reparere den skade eller lignende, som er i kroppen. Derfor er et højt tal et symptom på, at der er andre ting i kroppen, der er belastet.
Det er sukker, franskbrød, stress, mættet fedt og tobak, der forårsager et højt dyslipidæmital. Sukker giver blandt andet øget vækst af candidasvampe, og det medfører en kronisk tilstand, hvor kroppen hele tiden er i alarmberedskab.
Kroppen er en fantastisk ”maskine” der kan reparere sig selv, via nogle stoffer der hedder cytokiner. Disse øges for at bekæmpe denne kroniske tilstand. Dette bevirker at vores krop konstant er i alarmberedskab og derved øges specielt LDL, da dette fedtstof er en del af vores alarmberedskab.
Forestil dig, at der er en ildebrand. Så bliver der sendt bud efter brandbilen, og LDL er brandbilen, der skal komme og slukke ildebranden. Lige inden brandbilen når ildebranden, får chaufføren at vide, at der er for mange brandbiler, og derfor skal de alle vende om, uden at slukke ildebranden.
Det er hvad der sker i kroppen. Mængden i blodet stiger, hvis der er en ”ildebrand” i kroppen. Dette bevirker, at du skal have piller til at sænke tallet. Konsekvensen er, at kroppen ikke får lov at udføre sit arbejde (forsvar) og derfor lever mange mennesker med en kronisk ubalance.
Det er ovenstående som skaber ugunstige forhold i vores blod med risiko for mange forskellige kredsløbs problemer – og det er som sådan ikke kolesterol i sig selv, der er farligt. Dette stiger som en konsekvens af dårlig livsstil og mangel på antioxidanter, da specielt LDL skal ud og reparere skader i vores blodårer, hvilket er beskrevet tidligere.
Derfor er det vigtig at arbejde med at behandle årsagen til et forhøjet tal, og ikke blot symptombehandle ved på kunstig vis at sænke tallet med piller. Derved opnår man ikke den helbredsmæssige gevinst, som sker ved en livsstilsændring.
I en kolesterolsænkende kost skal man undgå sukker, hvedemel, hvid pasta, hvide ris og selvfølgelig margarine. I stedet skal der steges i oliven olie eller økologisk gammeldags kærnet smør. Rygning skal lægges på hylden, og erstattes af motion.
Det er ligeledes vigtigt at maven fungerer optimalt, ellers skal der måske nogle mælkesyrebakterier til og en mere fiberrig kost. At spise en kolesterol kost, hvor ca. 80 % er basedannende og kun 20 % syredannede. Skære ned for oksekød og svinekød og erstatte dette med fisk og kylling gør noget godt for både helbredet og miljøet.
Det er også en god ide at uskadeliggøre kolesterol ved at spise mange antioxidanter, som du får gennem bær, grønsager og frugt. Følg kostrådene – så er du godt på vej.
Desuden anbefales at tage flg. Tilskud:
Vi danner kolesterol i vores lever. Når vi får piller fordi det er forhøjet, forhindrer det leveren i at danne samme mængde. Derved falder indholdet af LDL og HDL-kolesterol i blodet. MEN vi danner også et livsvigtigt enzym Q10 i leveren. Pillerne for kolesterol påvirker også dannelsen af Q10.
Det vil sige at vi ikke danner så meget Q10 som vi har brug for, og i forvejen danner vi mindre af dette livsvigtige enzym jo ældre vi bliver.
Q10 er nødvendig for at vi kan bruge vores muskler. Mangler vi Q10 får vi ømme og trætte muskler, og ca. 85 % af alle personer som tager statiner eller simsevastiner klager over muskelømhed. Nogle personer bliver så hårdt ramt, at de ikke engang kan gå eller løfte armen op over hovedet. Dette er pga. mangel på Q10. Pillerne giver dog også en del andre bivirkninger som f.eks.
I alt er der en liste over 300 bivirkninger af statiner og præparater til forhøjet kolesterol symptomer. Af andre bivirkninger viser det sig at risikoen for ikke at kunne styre sit blodsukker stiger med 46 %, når der tages statiner. Ligesom mange ældre, der begynder at ryste, også øges når der indtages statiner.
Forskningen fra 2023 konkluderer entydigt, at det ikke er selve tallet vi skal være bange for, kun hvis selve kolesterolen er oxideret. Derimod den form for kronisk tilstand, der dels starter i mave-tarm systemet, dels når kroppen skal bekæmpe en ubalance.
Dette kan skyldes at man spiser forkert kost og derved ikke korrekt kolesterol mad, stress, medikamenter, mangel på motion, udefra kommende fremmedelementer samt utæt tarm.
Der er et proteinstof CRP der viser graden af denne ubalance og professor Urban Alehagen har fulgt og undersøgt 31.245 klienter. De tog alle kolesterol sænkende statiner. Den ene gruppe havde et forhøjet tal den anden et forhøjet CRP i blodet. På grund af det forhøjede CRP havde de en markant større risikofaktor for udvikling af hjerte-kar problemer.
Studiet viste at de klienter med de højeste CRP værdier havde en 268 % højere risiko for kredsløbsproblemer. Til sammenligning havde de personer med forhøjet tal kun en 27 % højere risiko for kredsløbsproblemer.
I årtier har over ½ million danskere, taget statiner eller andre sænkende medikamenter, fordi de får af vide, at det mindsker risikoen for kredsløbsproblemer. Undersøgelser har vist, at det i gennemsnit udskyder enden på livet med 10 dage, og samtidig er der utrolig mange bivirkninger ved de sænkende piller.
Dr. Kailash Chand har fulgt 16.000 mennesker gennem 20 år, og det viser sig, at kolesterol har en afgørende betydning for at beskytte hjernevæv og nervevæv Det er logisk, når 70 % af hjernen består af fedtstof. Desuden hæmmer statiner aktiviteten af serotonin, et vigtigt signalstof, der er med til at bestemme humøret.
På trods af ny forskning og viden, er mængden af piller der sænker statiner i stadig vækst, selvom internationale råd anbefaler at reducere udskrivningen af statiner.
Hvorfor så det? Medikamenterne er en rigtig god forretning og det fastholder folk i en eller anden dårligdom i stedet for at få ændret årsagen til problemet.
Kost, stress, vitamin tilskud og motion har stor indflydelse. Desuden viser forskningen også, at selen samt det vigtige co-enzym Q 10 (som bliver hæmmet ved statiner) beskytter hjertet og beskytter mod hjerte-kar problemer.
Disse 2 vigtige tilskud sammen med de tidligere nævnte antioxidanter C vitamin, E vitamin, og omega 3 fra plankton beskytter både hjertet og kredsløbet og hæmmer oxidation.
Se dette studie foretaget af MDPI om anitoxidanterne Q10 selen.
Pycnogenol og resveratrol, findes i produktet “Pulz”, og har en positiv indvirkning på kredsløbet. Pycnogenol er også en super antioxidant, der forhindrer oxidation af fedtstof, så kolesterolet bliver farligt. Desuden sikrer denne ingrediens at blodkarrene holdes fleksible og smidige.
I stedet for medikamenter, der giver alvorlige bivirkninger, er der mange andre ting den enkelte person kan gøre for at have et sundt og godt kredsløb og forebygge ubalancer og et for kort liv.
Som tidligere nævnt passer du godt på dit hjerte, dit helbred og holder dit kolesterol normalt ved:
Så selvom du har et kolesteroltal på > 5, så tag den med ro, og panik ikke.
Lever du sundt og i øvrigt ikke fejler noget, er der INGEN grund til at begynde at tage ordineret statiner. Det er først hvis det kommer op over de 8, specielt for kvinder, der skal reageres.
Rigtig mange personer kan ikke tåle de sænkende kemiske medikamenter og ønsker derfor et produkt, hvor der ikke er bivirkninger. Med Yumi samt Pulz er det muligt på en helt naturlig måde, få et acceptabelt niveau af fedtstof, idet Yumi får kroppen til at skabe balance mens Pulz går ind og fjerner årsagen til et forhøjet kolesterol.
Produkterne Yumi og pulz indeholder bla. guargummi, der bidrager til at vedligeholde et normalt fedtstof niveau i blod
Erik har taget Pulz i 3 måneder og har fået målt sit fedtstoftal den. 15. 2. 2012. Han har ikke lavet om på sin hverdag, og det har været jul. Hans fedtstoftal er faldet:
LDL det dårlige er faldet fra 3,2 til 1,6 – den skal være 2
HDL kolesterol, er faldet fra 5,6 til 4,6 – skal være < 5.
Han vil i hvert fald fortsætte med Pulz.
Kurt fra Gårde: har taget Pulz i 3 måneder. Ved start var hans fedtstof følgende: LDL (det dårlige) 5,2 – efter 3 måneder med Pulz faldet til 4,4. HDL ved start 3,4 – efter 3 måneder med Pulz faldet til 2,0. Lægen kunne ikke forstå hvordan dette kunne ske!
Nov. 2012: Betty har taget Pulz i godt 3 måneder. Hendes samlede fedtstoftal er faldet fra 7,5 til 5,5.
Nov. 2012 Sus har taget Pulz i 3 måneder – hendes samlede fedtstof er faldet fra 8,3 – 5,2.
Bente, Århus – havde et fedtstof tal på 7,2. Efter at have taget Yumi cirka 1 måned var det faldet til 5.
Kirsten – Fyn – havde et fedtstof tal på 8. Efter 1 måned med Yumi fik hun det målt til 6.
Lisbets arbejdskollager, Århus – fedtstof tal på over 7. Efter 3 uger med Yumi kunne hun ikke få armene ned – fedtstof tallet var faldet til under 5, og hun havde det meget bedre.
Kontordame Århus: Fedtstof tal normalt på 7,2. Spist Yumi i 3 uger. Faldet til 4,9.
Lisbet, Århus: fedtstof tal faldet fra 7,2 til 6,3 og LDL er faldet fra 5,3 til 4,5 efter at have spist Yumi.
Par fra Års: fedtstof tal for kvinden faldet fra 6,2 til 4,2. For manden faldet fra 7,4 til 5,2 efter at have spist Yumi.
Kvinde midt i 60’erne med et total fedtstof tal på 5,6 undlod at tage kemiske produkter. Tog i stedet YUMI og PULZ i 3 måneder og fik igen målt fedtstoftallet. Nu er det samlede fedtstoftal faldet til 4,1, hvilket er ganske fint.
Sundhedsshoppens produkter er ikke fremstillet med henblik på at diagnosticere, behandle, hele eller forebygge sygdomme.